Frugivorii sunt acele persoane care au o alimentaţie bazată doar pe fructe şi cantităţi mici de legume crude, iar fructivorii mănâncă doar fructe. Potrivit acestora, regimul alimentar bazat pe fructe proaspete este cheia pentru o sănătate de fier, dar şi pentru prevenirea unor boli şi, de ce nu, pentru vindecarea altora.
Frugivorii sunt de părere că, prin pregătirea termică, alimentele îşi pierd anumite proprietăţi, iar pe de altă parte, se formează diverse elemente chimice, dăunătoare organismului uman. Cu toate acestea, acest regim este greu de întreţinut şi nu prea este indicat copiilor şi nici femeilor însărcinate.
„Cunosc frugivori în ţară, cu care discut destul de des, cum este Călin Cyfer. Acesta a ajuns la un nivel la care poate să susţină ritmul acesta de viaţă, dar nu toată lumea poate. Cred că oamenii sunt de natură frugivoră şi cred că este hrana cea mai firească. Pe lângă asta, fructele dau energie, au puţine proteine, multe organisme acceptă uşor acest regim alimentar, însă este un ritm de viaţă care se suţine greu în România, deoarece iarna nu avem fructe destule. Cu fructele ţinute în supermarketuri, poţi să trăieşti, dar nu au esenţa şi vibraţia, ca atunci când sunt culese din copac. Sunt fructe aduse de la mii şi mii de kilometri depărtare şi îşi pierd apa, nutrienţii şi tot ce au mai de preţ. După cum am zis, acest mod de viaţă se poate susţine, însă eu nu încurajez pentru ţara noastră”, a declarat Alec Blenche, tehnician nutriţionist.