04 August 2016
2377 accesări
0 comentarii

Majoritatea degradărilor de disc cervicale sunt date de uzură şi doar 5% sunt con-secinţa unor traumatisme. În cazul herniilor de disc cervicale nu mărimea herniei contează, ci localizarea ei şi durata de compresiune pe nerv.

Durerea din hernia de disc cervicală trebuie diferenţiată de durerea artrozică frecvent întâlnită în spondiloza cervicală şi poartă numele de nevralgie cervico-brahială. Nevralgia cervico-brahială este definită ca o durere care apare la nivelul gâtului şi iradiază pe membrul superior. Această durere se prelungeşte până la degetele mâinii, putând fi însoţită de amorţeli sau furnicături în acelaşi teritoriu.

Examenul clinic neurologic orientează medicul către o suferinţă a discului, însă diagnosticul de certi-tudine îl stabileşte examinarea RMN a coloanei cervicale. Tratamentul în faza acută îl reprezintă imobilizarea cu guler cervical, tratamentul antiinflamator şi neurotrofic. Dacă răspunsul la tratament este slab sau dacă apar deficite neurologice, intervenţia chirurgicală se impune în cel mai scurt timp. Tratamentul cel mai modern constă în înlocuirea discului vertebral cu o proteză metalică. Acest tratament permite în acelaşi timp cura chirurgicală a herniei şi menţinerea mobilităţii coloanei cervicale mai ales la persoanele tinere şi active. Riscul major, în cazul herniilor cervicale neglijate, constă în compresiunea măduvei cu consecinţe dezastruoase ce pot merge până la tetraplegii (paralizia membrelor). De aceea, la cele mai mici simptome ce vă ridică suspiciunea de suferinţă discală adresaţi-vă medicului neurolog pentru un diagnostic corect şi complet.
Informaţii oferite de dr. Adrian Barbu, specialist neurolog.

Taguri articol: sfatul medicului hernie de disc hernie

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii