07 Decembrie 2020
857 accesări
0 comentarii

Acupunctura este o metodă care constă în stimularea unor anumite puncte de pe corpul uman prin înţeparea pielii cu nişte ace mici, subţiri, de diferite mărimi.

Oamenii au tendinţa, în general, să recurgă la medicaţie, atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate, dar există situaţii în care putem opta pentru acupunctura. Toate acestea în condiţiile în care, în ultimii ani, acupunctura şi-a dovedit din plin eficienţa. Potrivit dr. Simona Zaharie, prin apelarea la acupunctură se pot obţine rezultate surprinzătoare pentru pacienţii care suferă de afecţiuni ale aparatului respirator, respectiv astm, bronşite, dispnee, dar şi cei care au afecţiuni ale aparatului circulator, precum hipertensiune şi hipotensiune arterială sau gastrită, ulcer, colecistită, infertilitate, dezechilibre hormonale, cistită. Desigur, pe lista afecţiunilor ce pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii se regăsesc şi bolile musculo-osteo-articulare, cum sunt afecţiunile coloanei vertebrale, mialgii, osteoporoza, artrozele, dar şi nevralgiile sau obezitatea.

La ora actuală, există chiar şi o recomandare a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii privind utilizarea acupuncturii în terapia durerii cronice şi acute. De altfel, există câteva afecţiuni dureroase care au ca unică recomandare acupunctura: nevralgia de trigemen, nevralgiile maxilare, unele nevralgii dentare, care nu cedează la terapiile convenţionale, nevralgiile post-zosteriene, care nu au niciun fel de tratament şi lista poate continua. Diverse tehnici de acupunctură pot fi recomandate şi bolnavilor de cancer care sunt dependenţi de antalgice cum este morfina. În asociere, ele reduc semnificativ durerea.

Ca urmare, dacă suferiţi de oricare dintre aceste afecţiuni este bine ca înainte de a vă duce să cumpăraţi medicamente, puteţi încerca mai înainte să faceţi o vizită la un cabinet de acupunctură pentru un consult şi pentru a vedea cum puteţi scăpa de acea afecţiune fără medicamente. În plus, acestea înlătură eventualele blocaje care apar în fluxul natural al energiei, menţinând o stare bună a sănătăţii. În medicina tradiţională chineză, corpul este văzut ca o balanţă a două forţe inseparabile: yin şi yang. Yin reprezintă partea rece, pasivă a unei persoane, iar yang este faţeta caldă, activă a unui individ. Pe scurt, acele stimulează punctele-cheie ale corpului, care încep să transmită fluxuri de informaţii în două direcţii: un flux energetic către organul afectat şi altul prin circuitul sistemului nervos către creier, care îi ordonă organului afectat să înceapă procesul de vindecare.

Mai departe, transmiterea fluxului de informaţii se desfăşoară pe toată durata şedinţei de acupunctură şi continuă până la următoarea şedinţă. De aceea, este important să nu fie întrerupt tratamentul, creierul coordonând procesele de vindecare conform ultimelor informaţii primite. Practic, un tratament care a inclus inserarea unor ace de 2 mm în cinci puncte din jurul urechii a fost foarte eficient în subţierea taliei unor persoane supraponderale. De asemenea, participanţii la un studiu de două luni au spus că grăsimea corporală şi dimensiunea taliei s-au micşorat, după mai multe şedinţe de acupunctură.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU