23 Septembrie 2021
327 accesări
0 comentarii

Afinele au un rol important în fitoterapia românească, datorită concentrației bogate în compuși cu efect antioxidant și detoxifiant. Aceste proprietăți le fac utile în numeroase boli, mai ușoare sau mai grave. Specialiștii afirmă că prima calitate a afinelor, care le face superioare altor fructe, este indicele lor glicemic foarte mic. Nu numai că pot fi consumate în siguranță de persoanele cu diabet, ci pot ajuta chiar la tratarea acestei boli. Ele sunt, de asemenea, renumite pentru acțiunea lor benefică asupra ochilor, întrucât conțin un antioxidant numit antocianină, care mărește acuitatea vizuală.

Studiile au arătat că afinele au un impact extraordinar asupra sistemului cardiovascular. Consumul lor zilnic poate reduce tensiunea arterială și rigiditatea arterelor. Cercetările recente sugerează că afinele și compușii lor activi au un potențial anti-cancerigen, deci previn carcinogeneza prin inhibarea producției de molecule pro-inflamatoare, a stresului oxidativ și a produșilor de stres oxidativ precum daunele ADN. Totodată, afinele inhibă înmulțirea celulelor canceroase și cresc apoptoza, pentru că acestea conțin cantități mari de vitamina C și flavonoide - antioxidanți cu efect protector împotriva infecțiilor, vitamina A, vitamine din grupul B (B1, B2), vitamina E, vitamina F și vitamina PP.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU