14 Decembrie 2015
1861 accesări
0 comentarii

Dacă doriţi să slăbiţi, nu trebuie să vă înfometaţi şi nici să apelaţi la produsele dietetice de pe piaţă care, de cele mai multe ori, conţin substanţe care vă fac mai mult rău decât bine.

Alimentele care vă pot ajuta să slăbiţi vă pot fi mai la îndemână decât credeţi. Este important de ştiut că nu toate caloriile sunt procesate la fel. Alimentele sunt metabolizate în mod diferit şi pot genera o mare varietate de efecte asupra senzaţiei de foame, hormonilor şi a modalităţii în care sunt consumate caloriile. Oamenii de ştiinţă au creat un top al alimentelor care ne pot ajuta în lupta cu kilogramele în plus.

Pe primul loc se situează ouăle. Ele au redevenit un aliment sănătos după ce au fost incriminate pentru conţinutul de colesterol. Cercetătorii de la Universitatea Harvard au demonstrat că ouăle nu afectează colesterolul din sânge şi nu sunt o cauză a atacurilor de inimă.

Potrivit prof. univ. dr. Adrian Restian, membru titular al Academiei Române, „ingestia de colesterol nu influenţează prea mult colesterolul sanguin”.

De asemenea, ouăle conţin multe proteine, grăsimi sănătoase şi calorii puţine, astfel încât, „dacă sunt fierte tari, pot fi consumate şi 5-6 ouă pe zi”, declară acad. prof. dr. Ovidiu Bojor.

Un studiu de la Universitatea Saint Louis din Statele Unite, efectuat pe 30 de femei supraponderale, a arătat că un consum regulat de ouă la micul dejun, în locul covrigilor, a crescut senzaţia de saţietate pentru următoarele 36 de ore. Astfel, ouăle vă ajută să slăbiţi eficient, în timp ce vă oferă toţi nutrienţii de care are nevoie organismul.

Legumele cu frunze verzi – precum spanacul sau salata verde – au proprietăţi ce le transformă în ingredientele perfecte ale unei diete de slăbit. Au un conţinut scăzut de calorii şi carbohidraţi, însă sunt pline de fibre.

„Aceste fibre alimentare contribuie la eliminarea colesterolului din organism”, declară dr. Adrian Restian.

În plus, consumul lor este o metodă foarte bună de a creşte volumul meselor, fără a mări şi numărul de calorii. Un studiu de la Universitatea Purdue din Statele Unite arată că legumele cu frunze verzi sunt foarte hrănitoare, conţin multe vitamine, antioxidanţi şi minerale, precum calciul, care contribuie la arderea grăsimilor.

Somonul este un peşte gras, extrem de sănătos. Conţine proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase şi nutrienţi importanţi. Potrivit unui studiu irlandez, acizii graşi omega-3 din somon contribuie la reducerea inflamaţiilor, fapt ce joacă un rol important în combaterea obezităţii şi a bolilor metabolice.

Cercetătorii de la Universitatea Illinois au demonstrat că legumele crucifere – precum broccoli, conopida, varza – sunt o combinaţie de proteine şi fibre, cu un conţinut redus de calorii, care ajută la slăbit. De asemenea, ele conţin substanţe care combat cancerul.

Carnea se află şi ea în topul alimentelor care contribuie la eliminarea kilogramelor în plus. Carnea slabă de vită sau de piept de pui este un aliment care ajută la slăbit datorită conţinutului mare de proteine. Studiile de la Universitatea din Maastricht arată că proteinele sunt, de departe, cel mai complet nutrient, iar o dietă bazată pe consumul de proteine vă poate face să ardeţi până la 80-100 calorii pe zi.

Acestea sunt primele cinci alimente care vă pot ajuta să slăbiţi. Dacă doriţi să scăpaţi de câteva kilograme, nu vă înfometaţi. Apelaţi cu încredere la produsele naturale şi asiguraţi-vă că îi oferiţi organismului toţi nutrienţii de care are nevoie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir