25 Februarie 2016
2270 accesări
0 comentarii

Fiecare persoană este unică, astfel că, în funcţie de predispoziţia genetică, pielea tenului sau a scalpului poate fi mai mult sau mai puţin predispusă îngrăşării rapide.

Frumuseţea vine din interior
Glandele sebacee se găsesc pe toată suprafaţa pielii, cu excepţia palmelor şi a tălpilor. „Numărul acestor glande variază în funcţie de regiunea corpului. Spatele, fruntea şi bărbia deţin, în total, aproximativ 2.600 - 5.800 de glande sebacee”, declară dr. Alexandra Popa, medic dermatolog.
Potrivit specialistului, consumul de vitamine şi minerale este esenţial pentru un păr şi o piele cu un aspect neted şi sănătos.
Astfel, o alimentaţie bogată în vitaminele din complexul B favorizează nutriţia firului de păr, în timp ce produsele pe bază de vitamina A protejează pielea.
Excesul de sebum poate fi îndepărtat şi prin detoxifierea organismului. Dintre vitamine, vitamina C este un antioxidant puternic, iar dintre minerale, seleniul este acela care contribuie la detoxifiere. Totodată, pentru un păr puternic şi sănătos, trebuie să consumaţi alimente ce conţin zinc, deoarece acesta intervine direct în nutriţia firului de păr.

Atenţie la produsele cosmetice!
Dacă vă confruntaţi cu problema părului sau tenului gras, este important să renunţaţi la fumat.
„Fumatul dilată porii şi duce la o agravare a hiperseboreei”, atenţionează medicul. De asemenea, persoanele care nu beau suficientă apă tind să se confrunte cu excesul de sebum.
Chiar dacă pe piaţă există suficiente produse cosmetice care promit că vă scapă de excesul de sebum, trebuie să le utilizaţi cu multă atenţie, mai ales când vine vorba de menţinerea sănătăţii podoabei capilare.
„Nu folosiţi produse excesiv degresante deoarece, privată complet de sebum, pielea scalpului se va apăra şi va produce mai mult sebum. De asemenea, evitaţi produsele antiseboreice care au în compoziţie alcool, deoarece acestea dezechilibrează nivelul pH-ului normal al pielii”, reco-mandă dr. Alexandra Popa.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase