Consumarea a doar două pătrăţele de ciocolată neagră, zilnic, permite reducerea tensiunii arteriale fără a exista riscul creşterii în greutate, potrivit unui studiu german, citat de AFP.
Medicul Dirk Taubert de la Spitalul Universitar din Cologne, principalul autor al studiului, a cercetat influenţa consumului de ciocolată în cazul a 44 de adulţi cu vârste cuprinse între 56 şi 73 de ani, 24 de femei şi 20 de bărbaţi cu început de hipertensiune.
La sfârşitul perioadei de monitorizare el a constatat că persoanele care au consumat ciocolată neagră au înregistrat o diminuare notabilă a tensiunii arteriale fără acumulare de kilograme şi o schimbare a conţinutului sanguin de lipide şi glucoză.
În grupul studiat, prevalenţa hipertensiunii a coborât de la 86 la 68 la sută. În schimb, subiecţii care au consumat doar ciocolată albă nu au înregistrat nicio modificare a tensiunii arteriale.