diet
Pentru a da jos din kilogramele în plus nu este nevoie neapărat de contactarea unui nutriţionist sau a altui specialist în materie. Stă în mâna dumneavoastră să slăbiţi şi fără mari cheltuieli. De exemplu, un mijloc la îndemână, extrem de eficient în situaţiile în care avem probleme cu silueta, este şi felul cum ne expunem alimentele în bucătărie. Iată câteva recomandări care au dovedit, în timp, că ajută la pierderea kilogramelor în plus:
l Fructele de sezon ar fi bine să le ţii într-un bol, în bucătărie, la vedere.
l Păstrează gustările sănătoase de dimineaţă pe un raft din frigider, aflat la nivelul privirii: untul de arahide, cerealele integrale sau batoanele cu proteine, iar tentaţiile gen ciocolată, biscuiţi etc. pune-le într-un raft la care să nu poţi ajunge cu mare uşurinţă.
l În loc să ţii legumele şi fructele în sertarul de jos al frigiderului, unde nu poţi să le vezi, e mai bine să fie păstrate într-o cutie sau un bol transparent pe unul dintre rafturile normale. Când te vei întinde după o gustare sau altceva, fructele vor fi primele pe care le vei avea în faţa ochilor.
l Ţine în frigider şi legume deja tăiate (ardei gras, morcov) în caz că vrei o gustare înainte de cină. Carnea şi brânzeturile le poţi păstra în sertarul de jos.
l Mâncarea rămasă păstreaz-o în recipiente transparente. Astfel, îţi va fi mai uşor să ţi le iei ca pacheţel la serviciu, pentru că vei şti exact ce este în ele.
l Cumpără-ţi pahare şi farfurii mici, pentru că o farfurie mare te va îndemna să o umpli, pe când una mică va părea plină şi cu câteva linguri de mâncare. Este valabil şi pentru pahare.
Aşadar, nu degeaba se spune că o bucătărie plină cu tentaţii la vedere este un obstacol serios în menţinerea greutăţii corporale dorite.