26 Iulie 2017
2004 accesări
0 comentarii

Apariţia acneei cu frecvenţă crescută atât la adolescenţi, cât şi la adulţi, a făcut ca pe seama acestei afecţiuni dermatologice să apară de-a lungul timpului, mituri adânc înrădăcinate în cultură şi repetate frecvent, care din păcate ne pot împiedica să avem parte de o îngrijire corespunzătoare a pielii. Deoarece acneea este o afecţiune comună, multe persoane consideră că au cunoştintele necesare pentru a oferi sfaturi în acest domeniu, fapt pentru care există numeroase convingeri greşite sau tratamente „miraculoase” care nu ajută, însă, la ameliorarea problemei. Din păcate, acneea se poate agrava atunci când este tratată incorect, astfel că pentru a o controla este important ca toate aceste mituri să fie deosebite de realitate, lăsând loc unor măsuri de îngrijire potrivite.

Specialiştii spun că este o legătură puternică între dietă şi apariţia acneei. „În esenţă, orice aliment cu un indice glicemic ridicat, cum ar fi dulciurile, pâinea albă şi pastele făinoase, poate creşte nivelul de cortizol din sânge şi, prin urmare, poate agrava acneea. În general, carbohidraţii rafinaţi sunt cei care determină şi favorizează creşterea producţiei de sebum şi a porilor înfundaţi şi, implicit, apariţia coşurilor”, explică dr. Laurenţiu Vlădău, speciliat dermatolog.

Taguri articol: stiri medicale dermatolog dulciuri acnee

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii