Medicii spun că sunt alimente care vă ajută inima să funcţioneze mai bine. De exemplu, un pahar de vin roşu pe zi, două porţii de somon săptămânal, fasolea neagră, nucile, migdalele, toate acestea vă pot face viaţa mai uşoară, şi, mai ales fără a suferi de probleme cardiace.
Mai mult decât atât, dieta mediteraneană, bogată în peşte, ulei de măsline, fructe şi legume în stare proaspătă, este direct corelată cu incidenţa mai scăzută a bolilor cardiovasculare. Aşa că, persoanele care fac un obicei din a mânca alimente incluse în această dietă au o speranţă de viaţă mai mare şi sunt feriţi de apariţia bolilor de inimă.
„În condiţiile în care principala cauză de deces o reprezintă bolile cardiovasculare, cel mai important este ca oamenii să ştie că trebuie să se ferească de grăsimile animale, care reprezintă o sursă importantă de colesterol şi acizi graşi saturați, substanţe implicate în etiologia acestor boli. Dieta mediteraneană este cea mai indicată în acest context”, este de părere dr. Eduard Adamescu.
Dieta mediteraneană, bogată în peşte, ulei de măsline, fructe şi legume în stare proaspătă este direct corelată cu incidenţa mai scăzută a bolilor cardiovasculare. Cei care fac un obicei din a mânca alimente incuse în această dietă au o speranţă de viaţă mai mare şi sunt feriţi de apariţia bolilor de inimă. Pe de altă parte, acidul folic, antioxidanţii, dar şi magneziul conţinute de fasolea neagră pot fi de ajutor pentru o inimă sănătoasă. Pe lista alimentelor benefice inimii se regăsesc şi morcovii, datorită conţinutului lor puternic de fibre. (M.Ş.)