Varietatea de alimente din supermarket-uri pare inutilă, de multe ori, deoarece tot la alimentele clasice ne limităm, atunci când facem cumpărături, cele cu care am crescut şi cu care suntem familiarizaţi. Deşi acestea au gust mai bun şi fac ca mâncarea gătită să fie mai gustoasă, medicii specialişti spun că sunt extrem de nocive pentru organism.
„Alimentele albe şi strălucitoare sunt foarte procesate şi sunt descompuse în aşa de multe particule, prin procesare, încât nu ne mai ajută cu nimic, nu ne mai sunt folositoare. Din contră, alimentul consumat extrage din organism substanţe, pentru a-şi echilibra formula chimică. Evitaţi să consumaţi, şi dumneavoastră, şi copiii: pâine albă, orez alb, zahăr alb, sare. Nu mai luaţi în familie asemenea produse, pentru că sunt foarte nesănătoase, indiferent că sunteţi sănătoşi sau nu. Consumaţi orezul închis la culoare, zahărul din trestie, neprocesat sau miere de albine, făină integrală, iar sarea în cantităţi foarte mici, pentru a vă păstra sănătatea”, explică dr. Ionica Ciortan, doctor în ştiinţe medicale.