Pe de o parte, apetitul poate avea de suferit de pe urma stărilor de rău. Pe de altă parte, susțin medicii, atunci când sunteți bolnavi, este extrem de important să vă hrăniți corespunzător, pentru ca organismul să aibă energia necesară pentru a se reface. Iată ce ar fi bine să mâncați atunci când vă este rău, în funcție de problema de sănătate pe care o aveți.
Specialiștii susțin că alimentația potrivită este foarte importantă și pentru persoanele sănătoase, și pentru cele bolnave cronic, precum și pentru cele care au câte un scurt episod de boală. De exemplu, știți ce să mâncați când vă este rău de, la o răceală sau alte infecții respiratorii?
Aceste infecții respiratorii se manifestă prin congestie nazală, dureri de cap, tuse și dureri în gât, de aceea este indicat să consumați alimente care ușurează aceste stări, dar care fortifică totodată sistemul imunitar.
Ceaiurile din plante (soc, tei, mușețel) sunt recomandate în caz de răceală, gripă, întrucât hidratează organismul și ajută la eliminarea mucusului, calmând totodată inflamația din gât. Ceaiul poate fi consumat cu puțină miere, care are proprietăți antibacteriene și combate infecțiile, acționând precum un antibiotic natural. Citricele combat și ele inflamația, însă totodată fortifică și sistemul imunitar, la fel ca și alte alimente bogate în vitamina C (kiwi, ardei gras, roșii, pătrunjel). În schimb, cafeaua, alcoolul și produsele lactate pot accentua simptomele de răceală, de aceea este bine să fie evitate în această perioadă.