Sursa: The Healthy

Sursa: The Healthy
27 Martie 2020
837 accesări
0 comentarii

Foarte mulți oameni nu știu că bolile nu se pot dezvolta într-un mediu alcalin. Organismul nostru este în întregime alcalin, în afara tractului digestiv, iar în momentul în care consumăm mai multe alimente acide, cum ar fi carnea și produsele din carne, brânză, pâine, zahărul, băuturi carbogazoase, mâncare procesată, organismul se află sub presiune și face eforturi pentru a-și menține PH-ul normal.

„Populaţia trebuie să fie mai atentă la alimentaţie, pentru că alimentele acide creează un mediu acid, care, la rândul lor favorizează dezvoltarea bacteriilor patogene și apariția bolilor. Desigur, există şi alţi factori care conduc la această situaţie. Astfel, stresul, frica, supărările, lipsa de mișcare, o alimentație greșită, fumatul, consumul de alcool și de cafea, toate acestea cresc aciditatea din organism. Tocmai de aceea, apa alcalină ajută la menținerea alcalinității organismului și la eliminarea toxinelor și a acizilor. De asemenea, este recomandată o alimentație bogată în legume alcaline cum sunt ciupercile, mazărea verde, broccoli, conopida, roșiile, varza roșie și albă, ceapa, usturoiul, prazul, morcovii, cartofii, spanacul etc.”, a declarat dr. Mihai Nicolae.

De asemenea, nu uitaţi nici de fructe cum ar fi stafidele, curmalele, smochinele, ananasul, merele, caisele, strugurii, perele. Reţineţi! Carnea, lactatele, dar și dulciurile produc aciditate în organism, deci evitaţi-le pe cât posibil.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU