23 Ianuarie 2020
1631 accesări
0 comentarii

De-a lungului timpului, aţi observat că, indiferent cât de curat ar fi în casa dumneavoastră, mucegaiul tot încearcă să îşi facă apariţia şi vă strică alimentele, iar odată stricate, acestea reprezintă un pericol la adresa sănătăţii noastre. Potrivit nutriţionistului Rebeca Nistor, mucegaiul reprezintă evoluţia unor bacterii în anumite medii, acestea fiind în general toxice şi periculoase pentru oameni.

„Daţi mereu deoparte alimentele mucegăite, pentru că acestea sunt extrem de dăunătoare şi vă pot pune în pericol sănătatea. Practic, la ingerarea acestora, introduceţi în corp nişte otrăvuri fungice, iar mai departe mucegaiul poate determina apariţia unor toxinfecţii alimentare, crampe intestinale, a unor stări de febră, diaree, dar şi ameţeală”, a explicat Rebeca Nistor.

Ea a mai spus că în cazul în care ajungeţi să mâncaţi anumite alimente mucegăite, există riscul să aveţi parte de astfel de probleme de sănătate, însă asta se află în strânsă legătură cu tipul de ciupercă sau bacterie care se dezvoltă în alimente.

Cu toate acestea, nu toate tipurile de mucegai sunt periculoase, iar unele dintre acestea se utilizează în industria alimentară pentru producerea unor brânzeturi.

Spre exemplu, dacă mergeţi în bucătărie şi observaţi că mucegaiul şi-a făcut apariţia pe pâine, trebuie spus că acesta s-a răspândit deja în aliment, fiind în mare parte contaminat. Trebuie precizat că mucegaiul se dezvoltă, cu precădere în spaţiile călduroase şi care prezintă un grad mare de umiditate.

Ca urmare, pentru a evita apariţia mucegaiului, ţineţi cont de următoarele sfaturi: aruncaţi alimentele moi la primul semn de mucegai şi curăţaţi-le pe cele tari. Înainte de toate, însă, cumpăraţi cantităţi mici de alimente, ca să nu aibă timp să se strice şi încercaţi să curăţaţi frigiderul măcar o dată pe săptămână, cu bicarbonat de sodiu, oţet sau zeamă de lămâie. De asemenea, ştergeţi fructele şi legumele de apă, înainte să le puneţi în frigider şi aerisiţi des pentru a evita umiditatea.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU