03 Februarie 2016
1612 accesări
0 comentarii

Amestecul de apă, slănină, şorici şi foarte mulţi coloranţi fac din majoritatea alimentelor procesate o adevărată bombă cu chimicale, spun nutriţioniştii.
Cantităţile de coloranţi şi conservanţi sunt variabile, însă acest lucru nu scuteşte pe nimeni de efectele adverse. Pe lângă toate acestea, alimentele procesate au şi un conţinut ridicat de sare, grăsimi şi aditivi alimentari care favorizează apariţia bolilor de inimă. Concluzia este întărită şi de ultimul studiu american din care reiese că riscul de cancer esofagian, colorectal, hepatic şi pulmonar este mai mare cu până la 60% pentru cei care consumă astfel de alimente.
Comparativ cu cei care nu consumă deloc, cei care consumă 50 de grame de carne procesată pe zi au un risc de cancer gastric cu 145% mai mare.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase