praf_alb_gatit_shutterstock_47359951_e47bee631b

praf_alb_gatit_shutterstock_47359951_e47bee631b
10 Iulie 2012
1267 accesări
0 comentarii
Oamenii au nevoie de carbohidraţi pentru că aceştia reprezintă o sursă primară de energie pentru corpul lor. Alimentele bogate în carbohidraţi oferă o serie de beneficii sănătăţii fiecărei persoane, mai ales celor care consumă alimente care conţin carbohidraţi complecşi formaţi din cantităţi mari de fibre solubile şi insolubile, dar şi amidon rezistent. Dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist, ne spune că un consum regulat de carbohidraţi ne poate creşte şi buna dispoziţie. „Un argument pentru consumul de carbohidraţi ar fi capacitatea acestora de a stimula absorbţia triptofanului din alimentele proteice, un aminoacid esenţial din care se formează serotonina. Existenţa unui nivel optim de serotonină în creier determină bună-dispoziţie, relaxare, optimism şi bucurie”, spune medicul. Dr. Bilic precizează că asocierea amidonului, care se găseşte în pâine, orez, cartofi, mămăligă, paste făinoase, cu proteinele din carne, peşte ouă şi brânză creşte conversia triptofan - serotonină şi dă o senzaţie reală de bine, bazată pe echilibrul chimic al substanţelor cerebrale.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI