28 Aprilie 2025
33 accesări
0 comentarii

Uneori, poate fi chiar dificil de stabilit care tip de apă este mai bun, cea plată sau cea carbogazoasă? De exemplu, dacă sunteți predispus la balonare sau suferiți de o afecțiune care limitează carbonatarea sau aportul de sodiu, apa plată este o opțiune mai sigură. Aceasta rămâne cea mai pură formă de hidratare, fără aditivi, ea având un rol foarte important pentru menținerea mai multor funcții ale corpului. În primul rând, susțin specialiștii, ajută la transportarea nutrienților către celulele din întreg organismul. Mai mult decât atât, poate avea o mulțime de beneficii pentru sănătate: echilibrează tensiunea arterială, reglează temperatura internă a corpului, susține funcționarea căilor respiratorii, protejează țesuturile sensibile, transportă oxigen în tot organismul, asigură sănătatea pielii și previne apariția afecțiunilor la nivelul rinichilor.

La fel ca apa plată, cea carbogazoasă oferă o mare capacitate de hidratare, iar datorită bulelor conținute poate da o senzație de relaxare. Aceasta este ușor acidă din cauza dioxidului de carbon dizolvat, care, în timp, poate ataca smalțul dinților. În plus, consumul frecvent, în special de soiuri aromate, poate cauza eroziune dentară. De asemenea, poate duce la gaze și balonare din cauza dioxidului de carbon conținut. Bulele se pot acumula în sistemul digestiv, provocând disconfort, iar îndulcitorii artificiali și stevia pot cauza probleme digestive persoanelor sensibile.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU