Nu este un mit! S-a demonstrat ştiinţific că substanţa pe care o conţine ardeiul iute - capsaicina - reduce greutatea corporală prin mărirea consumului de energie și diminuarea poftei de mâncare. Mai multe studii au atestat efectul real al capsaicinei în arderea grăsimilor, deci persoanele care folosesc ardeiul iute în regimul de slăbire nu greşesc absolut deloc. Un studiu efectuat în 2010 de către cercetătorii de la Centrul pentru Nutriție Umană din cadrul Universității din California a demonstrat că ardeiul iute este un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece principala substanță care dă gustul picant ardeiului iute, capsaicina, ajută la arderea grăsimilor din corp, reduce pofta de mâncare și accelerează metabolismul.
Un alt studiu realizat în acelaşi an la Universitatea Daegu din Coreea de Sud arată că ardeiul iute stimulează activitatea proteinelor care ajută la spargerea celulelor de grăsime şi, în același timp, reduce activitatea enzimelor responsabile de acumularea de grăsimi, prevenind dezvoltarea celulelor mature de grăsime.
Deşi au fost demonstrate calităţile ardeiului iute de ardere a grăsimilor, integrarea acestuia în curele de slăbire este destul de dificilă, din cauza efectului său iritativ. (V.P.)
Sursa: comunicatemedicale.ro