31 Ianuarie 2020
679 accesări
0 comentarii

Nu există gospodină care să nu gătească, măcar din când în când, ceva cu orez. Specialiștii ne avertizează, însă, că orezul este un aliment care, ca urmare a contactului cu toxinele industriale și pesticidele din sol, conține o cantitate considerabilă de arsenic.

Arsenicul este un element găsit în natură, dar și în produsele create de către oameni, inclusiv în unele pesticide. El este absorbit de plante pe măsură ce cresc și astfel ajunge în alimentele pe care le consumăm. Urmarea este clară: acesta poate schimba felul în care celulele comunică, poate reduce abilitățile lor de funcționare și mai ales poate juca un rol esențial în apariția diabetului, a cancerului, a bolilor vasculare și a celor de plămâni.

Cercetătorii au realizat un studiu pentru a găsi o metodă cât mai eficientă de a reduce conținutul de arsenic. Aceștia au folosit trei modalități diferite pentru a vedea diferențele. În cadrul primului test, ei au folosit un raport de două părți de apă la o parte de orez. Apa folosită s-a evaporat în timpul procesului de gătire a orezului, iar cantitatea de arsenic a scăzut foarte puțin.

Al doilea test a presupus folosirea a cinci părți de apă pentru fiecare parte de orez, excesul de apă fiind îndepărtat la final. Această metodă a înjumătățit nivelul de arsenic din orez.

A treia metodă a presupus înmuierea orezului în apă, peste noapte, înainte de a fi gătit. În acest fel, nivelul de arsenic a fost redus cu nu mai puțin de 80%. Probabil, foarte mulți oameni au folosit până acum două părți de apă la o parte de orez, neștiind că arsenicul pe care orezul îl conține poate dăuna sănătății organismului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU