În România, una din trei persoane bolnave de diabet zaharat se confruntă cu neuropatie diabetică, a declarat președintele Societății de Neuropatie Diabetică (NEURODIAB), conf. univ. dr. Ioan Vereșiu, potrivit Agerpres.
“În România, în jur de una din trei persoane cu diabet zaharat se confruntă cu neuropatie diabetică. Aproximativ două milioane de români din categoria de vârstă 20-79 de ani au diabet, conform rezultatelor studiului epidemiologic Predatorr, prezentate în anul 2014”, precizează comunicatul.
Ioan Vereșiu a spus că, în cazurile de neuropatie diabetică, cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat, adoptarea unei diete echilibrate, bogate în legume, fructe, cereale integrale, pește și nuci permite menținerea nivelului glicemiei în limite normale.
„Persoanele cu neuropatie diabetică ar trebui să adopte și un program alimentar corespunzător, să mănance la intervale regulate și să consume porții moderate, de aceeași consistență de fiecare dată, pentru că alimentația este foarte importantă și în controlul eficient al neuropatiei diabetice”, a menționat Vereșiu.