11 Iulie 2016
1915 accesări
0 comentarii

Fructele goji, roşii-portocalii, provin dintr-un arbust originar din China. Potrivit tradiţiei asiatice, consumul de fructe goji prelungeşte viaţa.


De-a lungul timpului, oamenii au folosit aceste fructe pentru a încerca să trateze simptomele mai multor probleme comune de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat, hipertensiunea arterială, febra ori problemele oculare legate de vârstă. Fructele goji pot fi consumate crude, fierte sau uscate, dar pot fi adăugate şi în ceaiuri de plante, sucuri etc.

„Există studii care demonstrează că persoanele care au consumat suc de fructe goji au constatat beneficii care au inclus un sentiment de bine şi calm, o mai bună performanţă sportivă, îmbunătăţirea calităţii somnului şi pierderea în greutate, prin reglarea sistemului metabolic. Însă, suplimentele de fructe goji nu au aceleaşi beneficii ca atunci când fructele

sunt consumate ca atare”, explică Mirela Stângaciu, fitoterapeut.
Specialiştii menţionează că suplimentele de fructe goji ar putea interacţiona cu unele medicamente care se administrează în afecţiuni ca diabetul zaharat sau hipertensiune arterială, de aceea este obligatoriu ca înainte să folosiţi aceste suplimente, şi orice fel de supliment alimentar, să atenţionaţi medicul de familie pentru a vă da sfaturi utile cu privire la modul de administrare. Fructele goji sunt benefice pentru menţinerea sănătăţii, însă trebuie consumate în cantităţi mici pentru că altfel pot avea şi efecte nedorite.

Taguri articol: stiri medicale beneficii boli diabet hipertensiune simptome goji

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii