La ora actuală, foarte multe persoane sunt diagnosticate cu diabet de tip 2. Medicii din întreaga lume spun că dacă lumea ar ține cont de recomandările venite din partea specialiștilor, multe cazuri ar putea fi prevenite. Potrivit dr. Valentina Năstase, diabetul de tip 2 influențează nivelul glicemiei, acesta crescând semnificativ la o persoană care suferă de această afecțiune. Cu toate acestea, dacă recunoșteți semnele timpurii, puteți urma un tratament care să înlăture riscurile și complicațiile grave.
În primul rând, există niște semnale ale prediabetului, care, dacă nu este tratat, se poate transforma în diabet de tip 2 în câțiva ani. Astfel, pacienții vor urina tot mai des. Când nivelul de glicemie este ridicat, rinichii încearcă să filtreze zahărul în exces. Acest lucru poate duce la urinare frecventă, inclusiv noaptea. Totodată, urinarea frecventă poate cauza deshidratare, motiv pentru care o persoană care are simptome timpurii de diabet poate avea nevoie de un aport mai mare de apă.
În același timp, nivelul crescut de glicemie poate afecta nervii corpului și vasele de sânge. Drept urmare, până și cele mai mici leziuni cutanate se pot vindeca abia în câteva săptămâni sau chiar luni. De asemenea, diabetul de tip 2 poate avea un impact semnificativ asupra energiei. Urmarea este oboseala, care apare în urma nivelului scăzut de zahăr care circulă din sânge în interiorul celulelor. Foarte importantă este și pofta de mâncare excesivă, precum și vederea neclară. De fapt, excesul de zahăr din sânge poate afecta vasele de la nivelul ochilor. Astfel, o persoană cu un nivel crescut de glicemie poate manifesta vederea neclară. Netratată, afecțiunea poate cauza leziuni permanente.