10 Ianuarie 2020
812 accesări
0 comentarii

Tricomonaza este o boală cu transmitere sexuală cu care se pot confrunta atât femeile, cât şi bărbaţii, diferenţa fiind că, în cazul lor, prezenţa parazitului este cel mai adesea asimptomatică. Specialiştii spun că femeia este cea care infectează bărbatul prin raportul sexual, iar el are, mai departe, rolul de transmiţător.

Dr. Laura Panait afirmă că afecţiunea se manifestă cu senzaţie de prurit, usturimi. Principala manifestare a infecţiei genitale feminine este, însă, scurgerea vaginală galben-verzuie, spumoasă, aerată.

„În astfel de situaţii, PH-ul vaginal este mai crescut, fiind de aproximativ 5,5. În formele mai severe, apar leziuni ale mucoasei: hiperemie şi/sau leziuni papilare”, a precizat medicul.

Unele persoane care manifestă simptome o fac la cinci până la 28 de zile de la infectare. Altele, în schimb, pot dezvolta simptome mult mai târziu, iar simptomele pot apărea şi pot dispărea.

Mai grav este că, în cazul femeilor cu tricomonază, creşte riscul de a contacta şi a răspândi şi alte boli cu transmitere sexuală. Spre exemplu, tricomonaza poate cauza o inflamaţie genitală care face mult mai uşoară infectarea cu HIV sau răspândirea virusului HIV către partener.

În plus, femeia însărcinată infectată cu tricomonază este predispusă la naştere prematură, iar bebeluşii născuţi din mame infectate pot avea o greutate mică la naştere.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU