01 Iulie 2017
2392 accesări
0 comentarii

Atrofia nervului optic este o boală gravă, dar poate fi tratată dacă este depistată la timp. Institutul tehnico-ştiinţific „Microchirurgia ochiului“ este unul dintre puţinele centre care oferă un complex de investigaţii şi tratamente neuro-oftalmologice pentru pacienţii cu tot felul de boli ale nervului optic şi căilor vizuale.Clinica foloseşte cele mai avansate echipamente de diagnostic şi tratament.

La copii, de obicei, este incriminat factorul ereditar, atunci când unele boli sunt transmise de la părinţi la copii. Tot aici pot fi atribuite şi toxicitate ridicată, procese inflamatorii în creier, edem cerebral, boala globului ocular, patologia sarcinii, boli ale sistemului nervos, hidrocefalie, tumori, deformaţii ale craniului etc.

Tehnologiile moderne, dezvoltate şi utilizate în cadrul Institutului tehnico-ştiinţific „Microchirurgia ochiului”, precum şi indicaţiile pentru fizioterapie şi alte tratamente sunt stabilite în mod individual. Tratamentul cu utilizarea de metode fizice contribuie la o recuperare mai rapidă, iar în unele cazuri redă în mod semnificativ calitatea vederii.

Tratamente disponibile
Metoda principală de terapie depinde de cauza care a produs atrofierea nervului optic. Cele mai folosite tratamente sunt: electroterapia (electroforeza, electrostimularea); magnetice, inclusiv magnetoterapie; terapia cu lumină, tratamentul cu laser; tratament medicamentos.

„Pentru tratamentul bolilor inflamatorii (conjunctivite, keratite, uveită, corioretinită etc.), alergice sau infecţioase, se utilizează medicamente noi. Pentru a îmbunătăţi rezultatele tratamentului pacienţilor cu patologie a nervului optic şi a retinei, se folosesc tehnici îmbunătăţite de stimulare a luminii: electro-magnetic, electroforeza şi magnetoterapie cu medicamente. Este dovedit faptul că fizioterapia ajută la restabilirea circulaţiei, reduce inflamaţia şi, în consecinţă, îmbunătăţeşte vederea”, explică medicii.

Prevenirea atrofiei nervului optic

Dacă atrofierea nervului optic a fost diagnosticată din timp şi a început să se trateze într-un stadiu incipient, este posibil să se restituie funcţiile nervului optic, să se evite consecinţele şi vederea să fie păstrată.

Stadiile avansate ale bolii pot duce la orbire. Perspectiva în timpul tratamentului atrofiei parţiale a nervului optic este favorabilă. Scopul principal al tratamentului este de a opri schimbarea ţesuturilor nervului optic şi de a salva ce a mai rămas. Restabilirea completă a acuităţii vizuale este imposibilă, dar fără tratament, boala duce la orbire.

Utilizând metodele acceptate în practica mondială, dar şi metodele proprii, Institutul „Microchirurgia Ochiului” acordă asistenţă medicală pacienţilor cu următoarele afecţiuni: atrofia parţială a nervului optic, inclusiv cea de etiologie necunoscută; afectarea nervul optic şi a căii vizuale în urma unor traume cerebrale; afectarea nervului optic şi a căilor vizuale, după o intervenţie chirurgicală (craniotomie), în legătură cu traumatisme, tumori, hematom subdural; afectarea nervului optic în patologia vasculară (encefalopatie, hipertensiune, insuficienţa cerebrovasculară cronică de origine diferită, stare după tulburări circulatorii cerebrale acute); nevrită şi atrofie optică în boli demielinizante ale sistemului nervos central, incluzând scleroza multiplă, encefalomielita diseminată; afectarea nervului optic şi a căilor vizuale cu encefalopatie (hipoxic, toxic); leziuni ale nervului optic în boli oculare (glaucom, traumatisme, neuropatie optică ischemică) etc.

Pentru detalii, programări, tratamente şi consiliere, apelaţi numărul de telefon al institutului, 0740.295.193.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii