30 Martie 2017
1433 accesări
0 comentarii

Postul Paştelui este considerat, şi de medici, şi de pacienţi, o oportunitate pentru curaţarea organismului de toxine şi a minţii de gânduri rele. Cu toate acestea, persoanele care aleg să ţină post nu au întotdeauna o dietă care să aducă beneficii organismului, ci, din contra, obişnuiesc să consume alimente dăunătoare, care afectează anumite organe, precum fierea, stomacul sau intestinele. Alimentele care imită produsele ce conţin proteine animale (salam, pateu de post) sunt printre cele mai nocive, pentru că sunt pline de grăsimi şi aditivi alimentari, ce dăunează grav sistemului gastrointestinal şi nu numai.

„Chiar dacă par inofensive, există o serie de alimente, care ar fi bine să fie evitate, mai ales de persoanele care ţin post şi doresc să aibă o digestie uşoară. Printre acestea se numără: crochetele din soia, maioneza vegetală, halvaua, salamul vegetal, pateul vegetal, zacusca, smântâna vegetală, biscuiţii din soia şi alte alimente asemănătoare. Acestea au un conţinut mare de grăsimi şi se asimilează relativ greu de către organism”, explică specialiştii de la Centrul medical Iowemed.
Pentru a elimina toxinele din organism, este indicat să se apeleze la o dietă bazată pe fructe, legume şi zarzavaturi de sezon, care sunt naturale, pline de vitamine şi minerale şi înnoieşte celulele organismului. Pentru detalii suplimentare şi o dietă personalizată, recomandat ar fi să apelaţi la consultul unui specialist. Pentru mai multe informaţii, programări şi consiliere, puteţi apela numărul de telefon al Centrului medical Iowemed 0241.962.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii