Sursa foto Biosunline

Sursa foto Biosunline
16 Octombrie 2020
897 accesări
0 comentarii

Impotenţa sau orice alt tip de disfuncţie erectilă poate afecta grav viaţa unui cuplu. Cum vă daţi seama, însă, care sunt semnele că partenerul dumneavoastră nu este prea potent, pentru a evita eventualele dezamăgiri ulterioare?

Înainte de toate, lipsa apetitului sexual este un prim indiciu al impotenţei, dar nu este prezentă întotdeauna în cazul unui bărbat care suferă de impotenţă. Dacă partenerul nu pare interesat de săruturi prelungi, are reacţii bizare când vine vorba de orice activitate care ar putea fi numită preludiu şi nu pare deloc dornic să mergeţi mai departe, s-ar putea să fie impotent. De asemenea, dacă un bărbat nu reacţionează la sugestii şi insinuări de natură sexuală, s-ar putea ca impotenţa să-l facă să fie ruşinat sau să nu simtă nevoia de activitate sexuală deloc.

Pe de altă parte, dificultatea de a obţine şi de a menţine erecţii poate semnala o problemă de sănătate care necesită tratament. De exemplu, în unele cazuri, disfuncţia erectilă este cauzată de o problemă fizică, precum: boli de inimă, colesterol ridicat, tensiune arterială crescută, diabet, obezitate, boala Parkinson, scleroza multiplă, consumul excesiv de alcool, tulburări de somn etc.

Din punct de vedere clinic, impotenţa este în general însoţită de un tablou clinic complex în care se regăsesc simptome precum instabilitatea emoţională, iritabilitate, pierderi de memorie, lipsa capacităţii de concentrare, insomnie, oboseală fizică şi, uneori, dureri localizate.

Unii specialişti spun că, acolo unde pastila albastră „a fericirii” face minuni îşi pot găsi locul şi produsele naturale, de multe ori mai eficiente şi mult mai ieftine decât medicamentele. Dr. Liana Strâmb face câteva precizări importante legate de cum se pot folosi plantele, mierea şi uleiurile volatile pentru tratarea impotenţei şi stimularea apetitului intim care scade odată cu vârsta.

Ţelina stimulează apetitul

„Printre plantele folosite în stimularea apetitului intim se află ţelina, din care se pot prepara sucuri, scorţişoara, ce poate fi adăugată în vinul roşu, condimentele iuţi, în special ardeiul iute, seminţele precum nucile, alunele şi migdalele. Se pot face cure de patru, şase săptămâni cu următoarele reţete: 200 de mililitri de morcovi plus 140 de mililitri de ţelină şi 60 de mililitri de pătrunjel sau mai putem face următoarea combinaţie: 300 de mililitri de cartofi, plus suc de ardei în cantităţi folosite în funcţie de toleranţa fiecăruia”, a explicat medicul.

De asemenea şi produsele pe bază de polen sunt indicate în tratarea impotenţei. Specialistul a precizat că şi polenul în cantităţi între 15 şi 20 de grame pe zi produce o stare de euforie şi excitare cu efect specific asupra testiculelor, activând şi procesul de speramatogeneză prin acţiune benefică. Apoi, lăptişorul de matcă, care normalizează funcţia glandei suprarenale producătoare de hormoni sexuali masculini, conţine acetilcolină, mediator chimic ce produce vasodilataţie, fenomen indispensabil erecţiei peniene, a adăugat medicul.

Ea a subliniat că barbaţii cu probleme de potenţă mai pot apela la infuziile de morcov, combinate cu apă şi tinctură din rădăcina de Brânca Ursului, care, laolaltă, au efect afrodisiac prin vasodilataţie periferică cu acţiune directă pe aparatul genital al femeilor, dar şi al bărbaţilor. În unele situaţii, se mai poate folosi tinctură de coriandru, dar pentru persoanele care suferă de impotenţă pe fond emoţional.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU