09 Ianuarie 2018
2764 accesări
0 comentarii

Dacă vă îngrășați mai rapid decât slăbiți sau puneți kilograme în plus, fără să mâncați excesiv, este posibil să aveți un metabolism lent. Spre deosebire de norocoșii cu metabolism rapid, care mănâncă ce și cât vor, fără să se îngrașe deloc, ceilalți au mare nevoie de un stil de viață activ, care implică și un meniu bine alcătuit și structurat.

Tocmai de aceea, este cu adevărat benefică o schimbare legată de alimentație pentru a se accelera metabolismul leneș. Teoretic, slăbiți atunci când aveți un deficit de calorii, pe care îl obțineți fie mâncând mai puțin, fie practicând un sport.

„Dacă faceți sport și totuși nu slăbiți, nu înseamnă că mâncați prea mult, prea caloric, ci mai ales că mâncați alimente greșit alese. Sigur că ajută două ore pe zi petrecute în sala de fitness, dar trebuie să faceți și o schimbare în alimentație. Nu slăbiți, chiar dacă mâncați foarte puțin. Atunci când urmați o dietă foarte restrictivă, se întâmplă ceva teribil cu organismul tau - intră în starea de criză. Acest lucru înseamnă că, din cauza unei cantități suficiente de mâncare, metabolismul începe să-și creeze un depozit de criză și să păstreze grăsimea pentru viitor. Nu este chiar ceea ce vreți? Atunci începeți să mâncați suficient din alimentele bune”, a declarat pentru „Cuget Liber”, Răzvan Florin Marcoci, tehnician nutriționist, campion național și medaliat Body Building, Fitness, Men’s Physique și finalist Iron Man.

Care sunt semnele unui metabolism lent? În primul rând, observați grăsimea depusă în locuri noi. Apoi, călcâiele sunt crăpate și/sau vă cade părul. Înainte de toate, însă, vă este poftă de dulciuri, mai ales după-amiaza, atunci când organismul începe să elimine grăsimea stocată pentru a avea energie, însă când acest lucru nu se întâmplă, nivelul de zahăr scade și simțiți nevoia să mâncați ceva care să vă dea rapid energie - mult zahăr!

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU