26 Aprilie 2017
2831 accesări
0 comentarii

Vitamina B5 este supranumită şi vitamina antistres, deoarece, pe lângă faptul că grăbeşte vindecarea rănilor şi luptă împotriva artritei reumatoide, reduce depresia, anxietatea şi menţine sănătatea sistemului nervos. Când această vitamină lipseşte din organism, se instalează starea de oboseală, durerile de cap, insomnia, greaţa şi căderea părului.

„Vitamina B5 aduce beneficii importante în menţinerea unui metabolism energetic normal, a sintezelor şi metabolizării corecte a hormonilor steroizi, vitaminelor D şi a unor neurotransmiţători şi, mai mult, este obligatorie pentru recuperarea din oboseală şi extenuare, pentru a obţine o performanţă mentală optimă. Dietele sănătoase şi diversificate conţin o cantitate adecvată de vitamina B5, care participă la asigurarea unei bune sănătăţi structurale şi funcţionale a tuturor organelor. Eu recomand totdeauna administrarea vitaminei B5, întotdeauna asociată la D3, deoarece îi îmbunătăţeşte metabolismul acesteia din urmă”, explică dr. Horaţiu Albu, specialist în biologie moleculară.

Vitamina B5 se găseşte din abundenţă în multe alimente, dar, în cazul unei diete deficitare, simptomele carenţei încep să se manifeste. Avocado, conopidă, broccoli, orez brun, ciuperci, ficat, ardei iuţi şi drojdie de bere sunt doar câteva alimente bogate în vitamina B5.

Taguri articol: remedii naturiste alimente beneficii boli vitamine broccoli ardei ciuperci

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii