banane
Chiar dacă au mai puţină apă în compoziţie decât celelalte fructe, bananele conţin mai multe componente nutritive. Bananele sunt bogate în vitamine cum ar fi acidul folic, minerale precum potasiu, sodiu, fier, calciu, magneziu, cobalt, fosfor, zinc, crom, dar şi fibre şi proteine.
Bananele reprezintă una dintre cele mai bune surse de potasiu, mineral esenţial ce menţine în parametrii normali presiunea sanguină şi funcţiile inimii. Potrivit nutriţioniştilor, o banană mâncată în fiecare zi poate reduce riscul creşterii presiunii arteriale. În plus, datorită conţinutului ridicat de zahăr, aceste fructe sunt recomandate împotriva tulburărilor intestinale şi pot fi mâncate, fără niciun fel de grijă, de persoanele care se confruntă cu cazuri cronice de ulcer.
Totodată, bananele sunt bune şi pentru persoanele care duc lipsă de calciu şi sunt indicate în dieta zilnică a femeilor pentru că le protejează de osteoporoză. Şi durerile menstruale pot fi ameliorate cu un amestec de banane şi brânză dulce. Aceste fructe mai sunt utile şi pentru cei care se deranjează foarte uşor la stomac, deoarece normalizează funcţiile colonului şi ale intestinului gros.