1.batalie cu cancerul castigata slide sanatate

1.batalie cu cancerul castigata slide sanatate
12 Noiembrie 2014
2121 accesări
3 comentarii

Afecţiunile canceroase reprezintă a doua cauză de mortalitate din lume, după infarctul miocardic şi accidentele vasculare.
Cancerul este un ucigaş silenţios, ce pune stăpânire pe organism treptat şi fără să-şi facă simţită prezenţa prin prea multe simptome. De aceea, este esenţială realizarea periodică de analize şi investigaţii medicală, dar şi consultarea medicilor specialişti, pentru ca afecţiunea să fie depistată într-unul din stadiile incipiente. Căci metode de prevenire şi tratament ale bolilor canceroase există. Iar în ţara noastră, clinicile private au reuşit să devină opţiuni pentru pacienţii bolnavi de cancer, în cazul cărora intervenţia chirurgicală este decisivă pentru supravieţuire! Centrul Medical MEDSTAR 2000 se înscrie în rândul clinicilor private din ţara noastră în cadrul cărora tratarea chirurgicală a cancerului a devenit posibilă, de mulţi ani, aici fiind abordate cu succes intervenţii chirurgicale considerate cu risc major. Se impune menţionat că intervenţiile chirurgicale sunt realizate laparoscopic, ceea ce înseamnă o recuperare mai rapidă pentru bolnavi. În luna octombrie, o echipă de tineri chirurgi ai Centrului Medical MEDSTAR 2000 - formată din dr. Ahmed Berro, dr. Mihaela Pundichi şi dr. Ana Maria Nichifor - a efectuat, cu succes, rezecţia unei tumori de colon stâng. „Chirurgia laparoscopică în cazul neoplasmului de colon reprezintă o provocare. Rezecţia, efectuată integral laparoscopic, a asigurat tinerei paciente operate un disconfort estetic minim şi o recuperare rapidă, net superioară tehnicilor operatorii clasice. După şase ore, pacienta putea comunica cu echipa de medici şi familia”, ne-au precizat reprezentanţii MEDSTAR 2000. „Controalele medicale periodice, interpretarea corectă şi rapidă a simptomatologiei individuale, efectuarea investigaţiilor necesare (în special endoscopia digestivă şi colonoscopia), pot reprezenta factori esenţiale în creşterea speranţei de viaţă a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer. Cele expuse mai sus se impun, în mod deosebit acolo unde există şi factori de risc determinanţi în apariţia bolii canceroase, precum antecedente familiale, stil de viaţă dezordonat, alimentaţie incorectă”, au subliniat specialiştii Centrului Medical MEDSTAR 2000.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

3 comentarii

7 septembrie 2015
Vasile Marin

în anul 2010 am efectuat o colonoscopie la spitalul militar Gerota din Bucuresti unde mi sa spus ca am mai multi polipi de dimensiuni foarte mici,ocazie cu care a necesitat biopsiere rezultaul fiind bun - balingă, Anul acesta în luna august am fost internat la institutul de cardiologie si transpalant Tîrgu Mures pentru un control la inima.La internare am spus medicului ca doresc sa fac o colonoscopie întrucăt am constipatii ,rectoragii. La colonoscopie a găsit un polip sigmoidian cu caracere semiologice de benignitate.( polip sesil de 5 mm diametru. Întrucăt eram sub tratament cu anticugalente( pradasta) ,nu a putut fi scos . mi s-a recomandat biopsiere și excizie chirurgicala. mi sa sistat tratamentul cu pradaxa Cum procedez săajung la dvs.pentru ami rezolva probema Vă multumesc Vasile Marin tel 0742358784

21 iunie 2015
sima

am uneori dureri groaznice in zona colonului si transpir de durere ma trezeste si din somn

21 iunie 2015
sima

ce simtome ai la un cancer de colon

Articol publicat de Florentina BOZÎNTAN