14 Octombrie 2016
1918 accesări
0 comentarii

- Copiii concepuţi prin Fertilizare In Vitro sunt la fel de sănătoşi ca cei concepuţitradiţional?

La această întrebare a răspuns Susan Warhus, medic specialist, autorul cărţii „Demistificarea Fertilităţii”, unul dintre cei mai reputaţi specialişti în fertilizare in vitro din Statele Unite.

„Când am citit prima oară această întrebare, înclinația mea a fost să răspund: Desigur, toți copiii sunt la fel, indiferent de modul în care sunt concepuţi. Cu toate acestea, după cum am făcut cercetări mai amănunţite, am fost surprinsă să constat că există de fapt unele diferenţe”, spune Susan W.

Fertilizarea in vitro este o procedură care ajută un cuplu să devină părinţi biologici.Injecţiile cu hormoni stimulează ovarele femeii pentru a produce ovule. Apoi, un medic preia ovulele și să le fertilizează în laborator cu sperma partenerului. Embrionii rezultați sunt monitorizați timp de câteva zile, iar cei cosnideraţi viabili sunt transferaţi în uter. Embrionii sănătoşi rămaşi sunt, de obicei, îngheţaţi pentru o eventuală utilizare viitoare.

Rată scăzută a natalităţii, chiar şi cu un singur embrion

Puţin peste 1% din copiii din SUA concepuţi prin fertilizare in vitro (FIV) au prezentat la naştere sau imediat după malformații congenitale.

Mai multe tipuri de studii indică faptul că bebeluşii FIV sunt mai susceptibili de a avea probleme la naştere, asta şi deoarece cele mai multe sarcini sunt multiple (gemeni, tripleţi, etc.). Un studiu britanic din 2009 a concluzionat ca sarcinile multiple au prezentat probleme la naştere, mulţi dintre copii născându-se prematur sau cu greutate mică. Mulţi dintre aceşti copii au dezvoltat complicaţii medicale şi au necesitat spitalizare de durată. . multe nasteri au fost responsabili pentru multe dintre nou-nascuti prematur si cu emisii reduse de nastere-greutate. Astfel de copii au frecvent complicatii medicale care necesita spitalizare prelungite.Un alt studiu pediatric din 2006, Finlanda, a constatat că riscurile pentru afecţiuni cerebrale şi paralizie sunt mai ridicate în rândul naşteri multiple rezultate în urma fertilizării in vitro.

„Din păcate, legătura dintre naşterile multiple FIV, prematuritatea, greutatea redusă şi complicaţii medicale ulterioare are sens pentru mine.Însă, ceea ce m-a luat complet prin surprindere a fost faptul că cercetările arată, de asemenea, că bebeluşii născuţi în urma FIV, din sarcini unice, prezintă mai multe complicaţii decât bebeluşii concepuţi tradiţional", a declarat Susan Warhus

(sursa:www.familydoctormag.com).

Taguri articol: fertilitate sarcina bebe fertilizare in vitro

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii