Indiferent cât de mici sunt, bebeluşi nu au nevoie doar de dragostea noastră sau mâncare, ci şi de masaj. Cel mai corect masaj, susţine Emma Parfenie, instructor masaj infantil, se efectuează pe o păturică pufoasă (în caz că vrem să-i acoperim o parte a corpului, în timpul masajului, dacă îi este frig), unde se va folosi ulei specific bebeluşilor sau ulei de cocos.
„Masajul bebeluşului este doar începutul către o dezvoltare armonioasă a noului membru al familiei. Prin masaj învăţăm cum să menţinem legătura formată încă din mediul intrauterin şi îl ajutăm pe cel mic să se bucure de o legătură emoţională stabilă şi un timp de calitate petrecut alături de părinţi. Beneficiile sunt multiple. În primul rând, se asigură interacţiunea cu cel mic, comunicarea verbală şi non verbală, stimularea aparatelor circulator, digestiv, respirator şi a sistemelor endocrin, imunologic, limfatic, vestibulator şi altele”, a explicat specialistul.
Mai mult decât atât, micuţul se va calma şi este chiar ajutat să elimine excesul de mucozităţi, tensiune musculară. Înainte de toate, însă, prin masaj, bebeluşul se relaxează şi poate avea un somn mai bun, un tonus muscular normal etc.