3067409069_ae6616e704

3067409069_ae6616e704
01 August 2012
1621 accesări
0 comentarii
Ce poate să ne potolească setea într-o zi caniculară de vară decât un pahar de bere răcoritoare? Chiar dacă pare o idee bună, consumul de alcool este contraindicat în zilele cu temperaturi ridicate deoarece poate agrava efectele nocive ale căldurii extreme. Din acest motiv, specialiştii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie ne recomandă să bem bere fără alcool dacă vrem să ne răcorim. Potrivit acestora, berea este un mijloc important de hidratare şi un vehicul al unor nutrienţi valoroşi. „Datorită conţinutului mare de apă, de 93%, precum şi a conţinutului caloric mic, de doar 17 kcal la 100 ml, berea fără alcool hidratează organismul”, spun cei de la Centrul de Studii despre Bere. În ultimii ani, berea, cu alcool şi fără, a început să fie introdusă în contextul unei nutriţii sănătoase, considerată în multe ţări ca fiind aliment. Această băutură este o sursă importantă de antioxidanţi, conţine mult siliciu, reduce riscul formării pietrelor la rinichi şi diminuează riscul apariţiei bolii Parkinson. În orice caz, pentru a beneficia de efectele pozitive pe care le are asupra sănătăţii, specialiştii spun că berea trebuie să fie întotdeauna consumată cu responsabilitate şi să fie parte a unei diete sănătoase şi echilibrate care să asigure toate substanţele nutritive necesare pentru a satisface nevoile metabolice ale organismului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI