Consumul de bere reprezintă un obicei din ce în ce mai răspândit printre români, mai ales atunci când este cald afară. Deși mulți văd consumul de bere ca o metodă de răcorire, cadrele medicale atenționează că, pe perioade lungi, poate afecta sănătatea.
Totuși, berea are și beneficii, dacă nu este băută în exces. Când consumăm o cantitate mică, acest alcool nu este dăunător. Pe de altă parte, poate genera probleme grave de sănătate în momentul în care devine un obicei.
Conform specialiștilor, sunt impuse unele limite pe care nu este bine să le depășim când vine vorba despre consumul de alcool. „Cel puțin pe perioada verii se consumă foarte mult alcool, mai ales bere, în concedii. Hidratarea este un element foarte important când vorbim de consumul de alcool. Un bărbat are voie, în mod normal, să consume două unități de alcool pe zi, echivalentul unei beri la 500 ml. Totodată, în cazul femeilor este recomandat consumul unei unități de alcool pe zi. Tot ce este peste încadrează persoana într-o zonă de risc”, transmite dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru în cadrul Institutului de Psihiatrie Socola din Iaşi. Medicul ne informează, totodată, că alcoolul, chiar și când vine vorba de bere, deshidratează intens. Din acest motiv, se recomandă să consumăm câte un pahar de apă de fiecare dată când bem alcool.