21 Octombrie 2015
1116 accesări
0 comentarii

Spondiloza este un termen generic folosit pentru a descrie problemele coloanei vertebrale și nu un diagnostic clinic. Aceasta este caracterizată prin durere și modificari degenerative ale coloanei vertebrale. În lipsa simptomelor însă, românii neglijează spondiloza lombară, ceea ce pe termen lung poate agrava afecţiunea, spune dr. Ion Manea, medic specialist medicină de familie.


„Spondiloza lombară afectează în prezent circa unul din trei români, în special de vârstă mijlocie sau ceva mai în vârstă, chiar dacă nu se manifestă prin durere. În plus, mulți dintre cei care au simptome, nu o iau în serios, ci o «tratează» cu așa-zise reprize de masaj, care, deși pe moment pot calma disconfortul, pe termen lung pot face mai mult rău”, a declarat dr. Ion Manea într-un comunicat de presă remis www.sanatateatv.ro.


La unele persoane, spondiloza provoacă dureri la nivelul spatelui și la nivelul gâtului, din cauza contracturilor musculaturii paravertebrale de profunzime, care irită nervii spinali (măduva spinării) prin fenomene de compresie. În astfel de cazuri apar inflamații locale acute cu rol inițial de a repara structurile anatomice degradate. Ulterior, cu trecerea timpului, inflamațiile se vor croniciza prin repetitivitatea episoadelor de contractură, iar nervii de la nivelul coloanei vertebrale vor deveni astfel mai sensibili, ceea ce va face ca durerile să cedeze din ce în ce mai greu, se arată în documentul citat.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase