10 Decembrie 2018
692 accesări
0 comentarii

Pentru fiecare dintre noi, sănătatea orală ar trebui să fie foarte importantă. Din păcate, nu toată lumea este atentă atunci când se confruntă cu o problemă la dantură şi de aici apar o mulţime de complicaţii.

Potrivit dr. Amalia Ionescu, medic dentist, problemele dentare, care sunt însoţite de numeroase bacterii, pot avea urmări grave, nu doar pentru sănătatea bucală, ci şi pentru întregul organism.

Spre exemplu, în timpul unui sărut, între parteneri are loc un schimb de fluide, care pot fi benefice, dar şi dăunătoare pentru organism. În general, riscurile sunt mari, mai ales că în cavitatea bucală trăiesc peste 600 de specii de bacterii.

Astfel, mononucleoza, numită şi boala sărutului, este afecţiunea dată de virusul Epstein Barr, care se găseşte în salivă. Semnele bolii apar în general la câteva săptămâni de la expunerea virală.

Simptomele frecvente constau în dureri de cap, oboseală, astenie, febră, frisoane sau inflamarea ganglionilor situaţi în spatele gâtului şi în lateral.

Boala se vindecă de la sine, în general, dar necesită tratament simptomatic, regim igieno-dietetic şi chiar repaus. Aceasta afectează buzele şi pielea din jurul lor, mucoasa bucală sau gingiile.

Medicul a precizat că infecţia poate fi detectată după acele vezicule cu lichid, dureroase, care se usucă, iar zona rămasă în urma lor se vindecă fară a lăsa cicatrici. De asemenea, tot prin sărut se poate transmite şi streptococul, o bacterie ce cauzează faringita şi care se manifestă prin durere în gât, amigdale inflamate şi febră.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU