21 Decembrie 2016
1922 accesări
0 comentarii

Bronşiolita acută este o boală inflamatorie a căilor aeriene, care apare an de an la cei mici.

„La ora actuală, unul din trei copii cu vârsta mai mică de un an prezintă cel puţin un episod de bronşiolită acută. Dintre cei internaţi, aproximativ 80% au vârsta mai mică de un an şi unii chiar sub trei luni.

În peste 70% din cazuri este incriminat virusul sincitial respirator”, ne-a declarat dr. Tatiana Chisnoiu, medic pediatru. Factorii care favorizează apariţia bronşiolitei sunt expunerea copilului în medii aglomerate, părinţii fumători sau expunerea copilului indirect la fumul de ţigară etc.

Boala, a precizat specialistul, debutează cu o zi-două de febră, rinoree, obstrucţie nazală, tuse, care poate deveni spastică ulterior, în accese prelungite. De asemenea, trebuie evaluat impactul simptomatologiei respiratorii asupra capacităţii sugarului de a se alimenta şi, de asemenea, abilitatea familiei de a îngriji copilul şi a sesiza dacă starea acestuia se agravează.

„În cazul sugarilor trebuie continuată alăptarea, iar cei mici să beneficieze de mese scurte şi dese. Tratamentul constă în nebulizare (aerosoli), iar boala poate dura până la trei săptămâni, asta în cazurile ce prezintă complicaţii şi necesită spitalizare”, a explicat dr. Chisnoiu.

Taguri articol: stiri medicale bronsiolita boala copii medic spital tratament

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU