În caz că nu știați, busuiocul are mai multe beneficii, atât ca plantă medicinală, cât și ca ulei esențial. Acesta este folosit în medicina tradițională pentru a trata răceala, inflamațiile căilor nazale și mușcătura de șarpe. Planta dispune de o serie de macronutrienți, precum calciu și vitamina K, dar și de antioxidanți. Acești antioxidanții sunt esențiali pentru eliminarea radicalilor liberi din organism, deci a acelor molecule ce pot apărea natural, dar și ca urmare a fumatului sau a unui regim alimentar nesănătos. Antioxidanții sunt compuși ce-i pot elimina din corp, scăzând riscul de cancer, boli de inimă, diabet și alte probleme de sănătate ce apar ca urmare a stresului oxidativ. De aceea, busuiocul poate fi recomandat, deoarece conține antioxidanți precum beta-carotenul. Un studiu a concluzionat că antioxidanții dintr-un preparat sub formă de pulbere ce conținea busuioc au avut un impact pozitiv asupra sănătății ficatului. Oamenii de știință au aplicat pudra după ce au folosit o toxină pentru a crea afectarea hepatică. Deoarece rețetele au nevoie, în general, de o cantitate redusă de busuioc, această plantă contribuie cu puține vitamine și minerale în regimul alimentar tipic.