28 Martie 2025
21 accesări
0 comentarii

Cafeaua este o băutură foarte populară, datorită aromei plăcute și efectelor sale de stimulare a creierului. Cu toate acestea, unele persoane aleg să o consume în variantă decofeinizată, deoarece au o sensibilitate la cofeina prezentă în compoziția acesteia. Potrivit specialiștilor, cafeaua obișnuită și cea decofeinizată conțin fitonutrienți benefici, în special polifenoli. Aceste substanțe vegetale pot susține sănătatea inimii și pot preveni afecțiunile cronice. Pentru a face cea mai bună alegere poate fi util să învățați să le deosebiți. Deoarece cofeina poate provoca stări de nervozitate, anxietate sau tulburări stomacale, cafeaua decofeinizată poate fi o alternativă mai sănătoasă pentru persoanele cu o sensibilitate la aceasta.

Medicii mai spun că, spre deosebire de cafeaua obișnuită, cafeaua decofeinizată conține o cantitate redusă de cofeină. Procesul de decofeinizare elimină, practic, aproximativ 97% din cofeină. Cofeina obișnuită poate rămâne în corp, însă, mai multe ore, astfel că sortimentele decofeinizate pot fi o variantă mai bună dacă aveți nevoie de puțină energie după-amiaza târziu sau seara. În acest mod, puteți evita tulburările de somn. În același timp, cafeaua decofeinizată are o aromă mai ușoară. Totuși, dacă vreți să obțineți niveluri ridicate de energie pe parcursul zilei, cafeaua obișnuită este cea mai bună opțiune.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU