rumalaya price - buy shallaki tablets cheap amitriptyline 10mg
Tratamentul unui copil cu diabet este foarte important şi trebuie urmat cu grijă, la indicaţiile medicului curant, aşa că orice abatere sau greşeală a părintelui poate dezechilibra grav organismul celui mic.
Maria, o fetiţă de 5 ani, care a avut multiple hipoglicemii, a ajuns din nou la medic cu hipoglicemie şi diaree. „Ceva e în neregulă acasă, probabil nu sunt corecte dozele de insulină administrate”, explică dr. Cristina Maria Mihai, specialist pediatrie, diabet, nutriţie şi boli metabolice.
Fetiţa a fost diagnosticată cu diabet, în urmă cu doi ani. „Maria a fost diagnosticată la 3 ani cu diabet. Era iritată în zona genitală şi am dus-o la spital. Acolo a făcut glicemia şi s-a descoperit boala, după care i s-a dat tratament”, a explicat mama Mariei.
Nerespectarea tratamentului provoacă tot felul de reacţii în organismul fragil al copilului. De exemplu, o administrare incorectă a tratamentului cu insulină, însoţită de alte afecţiuni, cum ar fi enteroviroza, poate determina hipo-glicemii.
„În acest caz, fetiţa prezintă diaree, probabil are un enterovirus. Diareea face ca intestinul să nu mai absoarbă tot ce mănâncă, elimină foarte repede şi de aceea glicemia a scăzut foarte mult. Până se reface, durează câteva zile, de aceea trebuie micşorată doza de insulină”, mai spune specialistul.
Principalele simptome cu care s-a confruntat fetiţa sunt ameţeala, lipsa poftei de mâncare şi diareea.
„Copilul cu diabet trebuie monitorizat permanent. Acesta trebuie să fie informat, să ştie detalii despre boala sa. De asemenea, dieta copilului cu diabet trebuie să fie absolut normală. Pentru copii, cei mai buni carbohidraţi sunt pâinea, cartofii, pastele, cei cu absorbţie lentă, pentru că le menţine nivelul de glicemie corect. Nu este de dorit la niciun copil să mănânce dulciuri în fiecare zi, fie că are diabet, fie că nu are”, mai spune specialistul.
Viaţa copiilor cu diabet nu este deloc uşoară, dar nici a părinţilor. Glicemia trebuie testată des, de trei ori pe zi în cazul Mariei, iar insulină, de patru ori pe zi. Mama fetei stă cu ea la grădiniţă, la program scurt, ca să îi facă injecţiile, pentru că aşa preferă educatoarele, deoarece le este frică de faptul că fetiţa s-ar putea să nu accepte tratamentul. Acest tratament îl va urma toată viaţa.
„O să se descurce, aşa cum fac şi alţi copii. Când va creşte, îşi va face singură injecţiile”, spune încrezătoare mama fetei.
buy celecoxib pill - celecoxib 200mg tablet order generic indomethacin 50mg
purchase benemid generic - etodolac 600 mg uk carbamazepine 200mg canada
order neurontin 100mg pill - buy gabapentin 800mg pill oral azulfidine 500mg
how to buy lasuna - buy himcolin tablets buy generic himcolin over the counter