05 Decembrie 2016
10060 accesări
0 comentarii

Persoanele care suferă de lombosciatică manifestă dureri în zona lombară, care se transmit de-a lungul membrului inferior, din cauza afectării nervului sciatic. Durerea poate fi continuă sau întreruptă, la ridicarea piciorului, tuse, strănut, iar frigul şi umezeala o pot accentua.

„Lombosciatica reprezintă durerea lombară cu debut brutal, cu limitarea severă a mişcării şi afectarea sensibilităţii în dermatomul corespunzător rădăcinii nervului afectat, cu sau fără deficit motor. Afecţiunea debutează brusc, în timpul efortului sau la câteva ore după efort şi durerea iradiază în membrul inferior, pe traiectul nervului sciatic. Este agravată de efortul fizic, de mişcare, de tuse, strănut şi chiar de defecaţie şi este ameliorată de repaus. Poate fi însoţită de tulburări de sensibilitate, de durere pe picior, de parestezii, hipoestezie sau chiar anestezie pe traiectul nervului afectat. În timp, în astfel de cazuri, pot apărea slăbiciuni cu hipotrofie musculară”, a declarat dr. Mihaela Parnia, specialist recuperare medicală.

În cazul în care aveţi astfel de simptome, este extrem de important să vă prezentaţi de urgenţă la medicul de familie sau direct la cel specialist, pentru investigaţii şi tratament.

Taguri articol: sfatul medicului Lombosciatica durere simptome tratament

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii