03 Ianuarie 2016
1370 accesări
0 comentarii

După ce ne-am bucurat de gustul preparatelor tradiţionale de sărbători, urmează confruntarea inevitabilă cu cântarul şi constatarea că trebuie să scăpăm de kilogramele în plus cât mai repede. Multe „diete minune” promit eliminarea rapidă a surplusului de grăsime. În cel mai bun caz, acestea nu au niciun rezultat, iar în cel mai rău caz, pot duce la probleme grave de sănătate.

„După excesele făcute de sărbători este recomandată o alimentaţie cât mai naturală, bazată pe salate, legume şi fructe. Recomandăm limitarea consumului de dulciuri concentrate, a grăsimilor, produselor de patiserie şi cofetărie, a prăjelilor. De asemenea, este de evitat consumul de alcool, care este bogat caloric, favorizează acumularea de grăsime şi accentuează starea de oboseală”, declară dr. Monica Grasa, medic specialist în diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Respectând aceste recomandări, puteţi elimina, treptat, surplusul de kilograme.

Multe persoane doresc însă rezultate vizibile într-un timp cât mai scurt, ceea ce îi îndreaptă către diferite reţete de slăbire care presupun un efort foarte mare, într-o perioadă relativ scurtă.

Înfometarea, pastilele şi ceaiurile de slăbit, cremele care promit reducerea centimetrilor din jurul taliei – toate pot avea efecte imediate, însă nu şi de durată, existând riscul să acumulaţi înapoi kilogramele pierdute. Mai mult decât atât, dacă este înfometat sau supus unor regimuri alimentare drastice, organismul poate suferi. Durerile de cap, ameţelile, constipaţia, iritabilitatea, oboseala, pierderea masei musculare şi uneori a părului sunt o parte dintre efectele negative ale unei diete restrictive care urmăreşte pierderea rapidă în greutate.

Medicul atenţionează că „nu sunt recomandate nici dietele restrictive, nici înfometarea”. În schimb, îi sfătuieşte pe toţi cei care doresc să slăbească după sărbători să adopte un mod de viaţă echilibrat, în care să fie respectate mesele principale ale zilei şi să evite consumul alimentelor hipercalorice, sărate sau bogate în grăsimi.

Ca în orice altă perioadă a anului, „sunt recomandate legumele, salatele, fructele şi, desigur, hidratarea suficientă”, adaugă dr. Monica Grasa. De asemenea, medicul recomandă hidratarea suficientă, cu apă, ceai verde sau alb, neîndulcit şi respectarea orelor de odihnă.

Trebuie să reţineţi că ceea ce determină arderea grăsimilor nu constă într-o pastilă de slăbit sau într-un anumit tip de alimente. Reducerea numărului de calorii din dietă şi practicarea regulată a exerciţiilor fizice reuşesc să elimine, în timp, kilogramele în plus.

Taguri articol: nutritie arderea grăsimilor kilograme

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir