De obicei, situaţiile stresante fac ca organismul să funcţioneze sub efectul unor hormoni de stres, iar de aici metabolismul încetineşte, corpul începe să stocheze „rezerve de combustibil”, mai precis de grăsime. Aceasta se depune, în special, în zona abdomenului, pe braţe şi picioare.
Pentru a scăpa de aceste stări, vă sunt recomandate căpşunile, zmeura, murele şi afinele, care, prin conţinutul lor bogat în antioxidanţi, ajută la prevenirea îmbătrânirii premature asociată, de altfel, cu stresul.
O altă soluţie de a scăpa de stres este ceaiul de muşeţel, acesta fiind benefic pentru calmarea sistemului nervos, iar, în acelaşi timp previne şi infecţiile, întrucât conţine o substanţă numită acid hipuric.
De asemenea, infuzia de muşeţel reglează problemele digestive, precum crampele stomacale şi constipaţia, simptome comune pentru cei care suferă de sindromul colonului iritabil provocat de stres.
Şi miezul de nucă reglează nivelul glucozei din sânge şi reduce astfel pofta de zahăr, asta în timp ce reglează apetitul şi sprijină metabolismul. Nu în ultimul rând, nucile conţin complexul de vitamine B, zinc, magneziu şi uleiuri omega, nişte compuşi recomandaţi în combaterea stresului.
În general, stresul afectează calitatea somnului, provocând insomnii. În astfel de situaţii, ţelina, care conţine triptofan, un compus care stimulează secreţia de serotonină, are rolul de a ne linişti.