Atât iaurtul, cât și kefirul sunt două produse lactate fermentate. Primul are o aromă acrișoară și o textură cremoasă, al doilea este o băutură vâscoasă cu un gust mai pronunțat. Cert este că ambele oferă o mulțime de nutrienți și tulpini bacteriene benefice, făcându-le alegeri atractive pentru consumatorii preocupați de sănătate. Care dintre aceste alimente este mai bun? Totul depinde, în cele din urmă, de preferințele individuale. Specialiștii spun că, având în vedere că produsele lactate sunt un grup alimentar bogat în nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele, calciul și potasiul, și recunoscând că 90% dintre oameni nu consumă suficiente lactate, opțiunea de a consuma orice formă de lactate, fie că este vorba de iaurt, kefir sau alt produs lactat sau non-lactat fortificat, este preferabilă renunțării complete. În plus, cercetările sugerează că un consum regulat de produse lactate fermentate, precum iaurtul și kefirul, este asociat cu un risc mai scăzut de cancer de sân și cancer colorectal, precum și de diabet de tip 2. De asemenea, poate ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase și promovează o mai bună sănătate a inimii, oaselor și a tractului digestiv.