03 Mai 2018
816 accesări
0 comentarii

Înţărcarea reprezintă o altă etapă din viaţa unui copil şi nu trebuie privită cu tristeţe de către mame, ba dimpotrivă, ca pe un nou început. Totuşi, pentru ca această trecere să se petreacă într-un mod pozitiv pentru copil, înţărcarea este de preferat să se întâmple natural, când el este total pregătit pentru acest pas şi vrea să se oprească din supt.

„Multe femei se întreabă care este momentul propice pentru a-şi înţărca propriul copilul sau dacă există unul? Îl înţarc atunci când mă întorc la muncă, adică la un an, la doi sau chiar mai devreme? Îl înţarc când îmi sugerează pediatrul sau atunci când sunt presată de cei din jur? Un ajutor important pentru o mamă care ia în considerare posibilitatea înţărcării copilului îl poate constitui discuţia cu un consultant în alăptare”, a declarat Liliana Tudose, consilier în alăptare.

Aşadar, când sunteţi hotărâte să înţărcaţi copilul, încercaţi să substituiţi, totuşi, suptul sânului cu alte activităţi. Acest lucru se poate face pas cu pas. Pentru început, renunţaţi la câte un supt o dată la câteva zile, iar între timp distrageţi-i micuţului atenţia cu o cană cu suc sau apă,

jucaţi-vă cu el, ieşiţi la plimbare. Înainte de toate, însă, aveţi răbdare cu el să se obişnuiască cu noul program.

În acelaşi timp, pentru a evita problemele cu sânii, mulgeţi-vă câte puţin dacă îi simţiţi prea plini şi puneţi pe sâni comprese cu gheaţă, pentru a evita o eventuală angorjare, canale blocate sau chiar mastită. În plus, este posibil să fie nevoie şi de medicamente antiinflamatoare, dar în cazul unei înţărcări treptate, lente, nu este nevoie de medicamente de oprire a lactaţiei.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU