12 Martie 2019
751 accesări
0 comentarii

În general, majoritatea persoanelor încearcă să evite consumul de carbohidraţi, asta în condiţiile în care nutriţioniştii recomandă aceste tipuri care sunt esenţiale pentru doza dumneavoastră zilnică de energie. Astfel, este indicat să mâncaţi pâine şi paste din grâu integral, pentru că produsele din grâu integral conţin fibre şi nu au fost atât de mult procesate, iar în plus, conţin vitamina B, foarte importantă pentru menţinerea metabolismului şi a nivelurilor de energie.

Nici fasolea sau plantele leguminoase nu trebuie lăsate deoparte. Spre exemplu, fasolea neagră, năutul şi lintea conţin acid folic, potasiu, magneziu şi fibre, toate acestea reducând nivelul zahărului din sânge. Pe de altă parte, acestea îmbunătăţesc colesterolul şi ajută la menţinerea sănătăţii intestinului.

În ceea ce priveşte fructele, acestea îi oferă organismului vitamine, minerale, dar şi antioxidanţii necesari pentru a lupta împotriva bolilor. Şi dovleacul este bogat în fibre şi nutrienţi precum beta-caroten, care ajută la vedere, şi vitamina A, pentru sănătatea plămânilor. În plus, acesta conţine vitamina C, care creşte imunitatea şi ajută pielea să întârzie apariţia ridurilor.

La polul opus se află o serie de alimente pe care trebuie să le evitaţi. Acestea sunt pâinea albă, orezul alb, chips-urile, deoarece acestea cresc nivelul glucozei în sânge. Nici alimentele fără grăsimi sau snaks-urile nu sunt indicate. Mulţi oameni au impresia că dacă mănâncă ceva fără grăsimi, înseamnă că au mâncat sănătos. Specialiştii spun că, de fapt, grăsimile dau senzaţia de saturaţie, aşa că, eliminându-le din alimente, fie adăugăm mai mult zahăr, fie măncăm mai mult.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU