15 Noiembrie 2024
25 accesări
1 comentariu

Operația presupune o formă de terapie chirurgicală care se efectuează asupra unui organ sau țesut afectat de o boală. Atunci când există afecțiuni care nu pot fi vindecate sau ameliorate prin tratament medicamentos, apare necesitatea intervenției chirurgicale, care reprezintă intervenția asupra zonei bolnave. Până se ajunge în această etapă, medicul chirurg va consulta pacientul în legătură cu istoricul medical și va solicita anumite informații necesare pentru a stabili cel mai bun plan de tratament.

Primul lucru pe care bolnavul trebuie să îl știe sunt riscurile și complicațiile care pot apărea în timpul operației, dar și post-operator. Astfel, înainte de operație se face o consultație specială cu medicul anestezist, pentru evaluarea stării de sănătate și examenului fizic, precum și stabilirea tipului de anestezie care poate fi efectuată.

Tot înainte de consultație va fi nevoie de completarea unui chestionar medical, pentru a fi evaluate riscurile și a fi cunoscut istoricul medical. La rândul său, medicul anestezist va alege împreună cu pacientul cea mai potrivită variantă de anestezie și va informa pacientul despre eventualele riscuri care pot apărea. Apoi, cu o zi înainte, se va face și un set de analize de sânge, printre care un test de coagulare, precum și un EKG. Anestezistul va ține cont și de istoricul medical personal și familial al pacientului, precum și de eventuale tratamente care sunt urmate. Un alt sfat pentru femeile care iau pilule anticoncepționale este să întrerupă tratamentul înainte de operație cu minim o lună. În plus, intervenția chirurgicală nu ar trebui să aibă loc în timpul menstruației. Excepție fac, desigur, operațiile efectuate în condiții de urgență.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

marti, 19 noiembrie
441918429391

8s8h0t

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU