26 Mai 2022
308 accesări
0 comentarii

Piercingul oral poate fi pe limbă, buze sau obraz. În ultimii ani, acesta a devenit o formă de exprimare a propriei personalităţi și, la fel ca şi cerceii din urechi, bijuteriile metalice folosite în piercingul oral sunt disponibile în diverse stiluri, inclusiv cercei buton, cei în formă de inel etc. Din păcate, piercingul limbii, buzelor sau obrajilor presupune un risc mai mare pentru sănătate decât cel clasic din urechi. Așa că, înainte de a vă hotărî că vreţi unul, cereţi sfatul medicului dentist. Care sunt riscurile ori posibilele efecte secundare ale piercingului oral? În primul rând, infecţia, deoarece, cavitatea bucală conţinând milioane de bacterii, piercingul oral poate provoca o infecţie. Totodată, dacă vă jucaţi cu cerceii după montarea lor, vă expuneţi unui risc de infecţie.

La fel de periculoasă poate fi şi hemoragia prelungită. Dacă acul de piercing atinge un vas de sânge, efectul poate fi producerea unei hemoragii greu de controlat şi pierderea unei cantităţi mari de sânge. De asemenea, durerea şi inflamaţia sunt simptome frecvente ale piercingului oral. În cazuri extreme, inflamarea severă a limbii poate duce la blocaj respirator.

Cel care efectuează lucrarea trebuie să aibă mare grijă să nu rupă sau să fisureze vreun dinte. Lovirea de bijuteriile din gură poate fractura dinţii, iar coroanele dentare pot fi fisurate prin contactul cu bijuteriile, arată specialiștii. Desigur, o atenţie sporită trebuie acordată gingiilor, pentru că bijuteriile metalice pot răni ţesutul gingival moale şi, în plus, provoacă retracţia gingivală. Pe lângă aspectul inestetic, retracţia gingivală lasă dintele mai vulnerabil la carii şi la afecţiuni parodontale.

Un alt aspect de care trebuie să ţineţi cont este acela că piercingul oral poate împiedica desfăşurarea funcţiilor normale. Astfel, acestea pot stimula producerea de salivă în exces, pot afecta pronunţarea corectă a cuvintelor şi, nu în ultimul rând, pot cauza probleme de masticaţie şi înghiţire.

Taguri articol: sfatul medicului probleme piercing inflamaţia

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU