4080489

4080489
14 Mai 2012
635 accesări
0 comentarii
Pâinea este cea mai banală şi mai accesibilă sursă de glucide, susţin medicii nutriţionişti. Cum organismul nostru funcţionează pe bază de glucoză, pâinea nu ar trebui să lipsească din dieta noastră zilnică, este de părere nutriţionistul Mihaela Bilic. „Atât creierul, cât şi muşchii consumă exclusiv glucoză, prin urmare, în alimentaţia noastră zilnică trebuie să existe produse care conţin glucide (carbohidraţi): pâine, cereale, mălai, paste făinoase, orez, cartofi, fasole, mazăre. Amidonul din aceste alimente este format din lanţuri lungi de glucoză care se absorb lent în sânge şi furnizează organismului combustibilul de care are nevoie timp de două-trei ore după masă”, a explicat medicul. Totodată, specialistul a menţionat că pâinea conţine glucide complexe (amidon), proteine, vitamine din grupul B, minerale (fier, magneziu, calciu) şi fibre, contribuie la echilibrul alimentar, favorizează buna funcţionare a sistemului digestiv, ameliorează metabolismul glucidelor şi lipidelor, dar oferă şi protecţie împotriva cancerului. Mai mult, dr. Mihaela Bilic a subliniat faptul că nu pâinea în sine îngraşă, ci cantitatea în care o consumăm. „Cu un aport mediu de 230 cal / 100 grame, nu putem spune că pâinea e vinovată de kilogramele în plus atât timp cât mezelurile conţin în medie 350 cal / 100 grame, iar caşcavalul 380 cal / 100 grame. Glucidele sunt esenţiale supravieţuirii şi funcţionării optime a organismului uman, aşa că, indiferent de vârstă, greutate sau regim alimentar, oferiţi-vă zilnic bucuria de a mânca o bucată de pâine”, a adăugat medicul nutriţionist.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI