24 Octombrie 2018
499 accesări
0 comentarii

Orice simptom pe care îl manifestă bebeluşul este îngrijorător pentru părinţi, dar chiar şi aşa trebuie să ştiţi că nu este necesar să plecaţi imediat la medic pentru cea mai mică febră, iritaţie de la scutec sau o tuse uşoară. Pe de altă parte, trebuie să fiţi extrem de atenţi la unele simptome care pot părea inofensive, dar care pun în pericol sănătatea şi viaţa copilaşilor. Spre exemplu, îngălbenirea excesivă a pielii este un semnal de alarmă.


„Icterul fiziologic este firesc la nou-născuţi, dar se ameliorează rapid. În cazul în care pielea bebeluşului se îngălbeneşte din ce în ce mai tare, în loc să revină la o culoare normală, rozalie, este cazul să mergeţi cu el la pediatru, deoarece este semn că icterul s-a agravat. Apoi, nicio febră care depăşeşte valoarea de 38 de grade nu trebuie ignorată, mai ales dacă micuţul are mai puţin de două luni. De asemenea, există situaţii în care albăstrirea uşoară a pielii, în special a mânuţelor şi picioruşelor, este normală, fiind un semn al iritabilităţii bebeluşului, efortului de a suge sau chiar al frigului.

Totuşi, atunci când buzele şi zona din jurul gurii celui mic sunt cianotice, învineţirea nu mai este atât de normală, ci poate fi un simptom al oxigenării insuficiente a sângelui”, a declarat dr. Corina Manea, pediatru.


Medicul a mai spus că şi deshidratarea este o afecţiune foarte serioasă, care are o mulţime de repercusiuni asupra sănătăţii copilului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU